RSS

Polędwiczki wieprzowe z sosem bazyliowym

05 Wrz

poledwiczki_bazylia

Polędwiczki myjemy, koimy na pół i posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor. Zawijamy w folię spożywczą, kładziemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Bazylię drobno siekamy lub blendujemy. Zalewamy jogurtem, dodajemy 2 łyżki majonezu i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Polędwiczki kroimy na 1 cm plastry i polewamy sosem.
Składniki:
  • 1-2 polędwiczki wieprzowe
  • olej lub masło klarowane
  • sól, pieprz, majeranek
  • doniczka bazylii
  • jogurt naturalny gęsty
  • 2 łyżki majonezu
Reklamy
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Wrzesień 5, 2016 w mięso wieprzowe

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: