RSS

Zupa z dyni

25 Wrz

zupa_z_dyni

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wrzycamy na dno garnki i troszkę podsmażamy. Marchewkę, ziemiaki oraz dynię obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy świeżo starty imbir. Zalewamy bulionem (może być z kostki rosołowej , tak jak ja akurat zrobiłem, ale zdecydowanie lepsze zupy są z normalnego rosołu). Gotujemy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miekkie. Następnie miksujemy zupę blenderem, dodajemy 3-4 łyżki śmietany oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupa najlepiej smakuje podana z grankami (jak na zdjęciu).
Składniki:
  • 1 kg dyni
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 3 ziemiaki
  • 1 litr bulionu
  • kawałek świerzego imbiru
  • śmietana

Żródło : blog.anoriell.eu/

Reklamy
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Wrzesień 25, 2013 w zupa

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: